My Loyal Followers

Saturday, May 22, 2010

Cuti Semester

Cuti semester ?

ahha , kali ni cuty semester , kaki aku yg pendek ni banyak berjalan . Yeahhh ! setelah sekian lame asyik terperap je kt Bilik CG54 , akhirnya aku berjaya membuatkan 2 kaki aku ni berjalan!

apa yang aku melalut ni ? masing-masing ada kaki, tapi kenapa kaki aku je yang payah berjalan?

maybe sebab terlalu sibuk dengan aktiviti di UiTM Sri Iskandar. Assignment bertimbun,aktiviti PERSIDA lagi . Lagi pun , tak ada sesiapa pun nak ajak aku ngn ili berjalan sekitar Ipoh . kn kn ili?

ha ha , tak apa lah . Kami berdua memamg dianggap 'BUDAK SKEMA" pun . Nak buat macam mana kan ?

Ok , malas nk touching lebih-lebih. Baik aku cerita apa yang aku buat sepanjang cuti semester setakat ni.

Dah seminggu lebih cuti & sepanjang cuti ni, da mcm-mcm cite kat wayang aku tengok. Banyak ke ? Mari kite senaraikan :

1)Iron Man 2
2)Fury Vangeance
3)Robin Hood
4)The Elm Street (2 kali tengok)
5)IP Man 2

Yeahhhh , itu dia . 5 cerita dalam masa 12 hari? hahah. memang kaki wayang betul la aku ni :P

oh ye , lupa pulak , cuti ni aku BANYAK MAKAN! Kenapa? Kerana ada orang tu kuat makan! Siapa ye ? ha ha , siapa lagi kalau bukan Naqiuddin Razalini :) . Dia ni sangat kuat makan, tengok la tuan punya badan kan? haha, jangan marah ye Aqi. Nasib baik setakat ni , makan semua dia yang belanja. Aku pon ON je la kan . Dah orang nak belanja ? hehe , kepada kawan-kawan di luar sana, jangan terkejut kalau aku tetibe jd GEMUK next semester! Ni lah akibatnya kalau selalu sangat dibelanja MAKAN! hahah.

Kepada sesiapa yang tidak mengenali "Naqiuddin", mari saya bercerita sikit mengenai manusia ciptaan Tuhan ini:


Lelaki chubby dalam gambar ni bernama Naqiuddin Razalini . Tinggal di Kajang (Bukit Mewah). Masih bujang lagi, tapi sudah taken . Belajar di UiTM Penang, Diploma in Electronics (Power) . Ye ke ? entah la , betul la kot ? kan aqi ? ke silap ? ha ha ~Umur ? sebaya, 20 tahun . Dilahirkan pada 29 April 1990 . Di mana ye ? Tak ingat la pula. Hospital Kajang ke ? sorry, lupa la pula. hehe :) . Dia ni sangat la baik, seriously !Sangat pemurah & sangat caring ! ha ha . dah dah . tak boleh puji lebih-lebih, kang ada yang kembang pula nanti :P .


Oh ye , kenapa tiba-tiba perlu cerita pasal this guy ?
Actually, this guy is my new BOYFRIEND . yeahhh ! Thats right , my new man ~ ha ha . setelah 5 bulan single , sudah tiba masa nya saya mencari teman baru. kan kan Kholis ? lagi pun Kholis da ade pengganti baru . It has been 4 months since you have my new replacement & now , i think it is my turn. Although i have find your new replacement , i want you to know that we'll still keep in touch. Just like what you said, we still can be friends right ? I'll try to accept that .

Kepada Naqiuddin Razalini, terima kasih kerana sudi menerima saya yang serba kekurangan ni :) Diharapkan dengan kehadiran awak, hidup saya akan lebih bermakna selepas ini. heee ..

eyh , kenapa tiba-tiba jiwang semacam pula ni? ha ha. oh ye, lupa nak bagi tahu, aku tengok wayang sepanjang cuti ni , dengan Naqiuddin la . Most of it la . yg selebihnya dengan Kholis, My Ex . well , dah terbiasa tengok dengan orang tersayang , i just cant help it ~
sorry ye Naqiuddin , i hope you will understand .

OK , apa agaknya aku akan buat lepas ni? maybe ujung bulan May ni, nak balik kampung sekejap , di JB. Tinggal dengan nenek buat sementara waktu , balik dengan ili . Kalau duduk KL je , memang tak boleh duduk diam la. Boleh bankrupt dibuatnya. Lebih-lebih lagi En.Naqiuddin . lagi laaaaaaa bankrupt . haha . Kalau balik kampung , boleh la belajar memasak dengan Tok Mak , ada faedah nya. Asyik makan kat luar je kalau duduk KL, lepas ni try makan masakan tangan kt kampung pula.

Setakat sini sahaja la ye. This is my first time buat blog. Maybe tak segempak & tak seBEST macam blog kawan-kawan lain. Tak apa , aku akan try to upgrade & update blog ni sebaik mungkin. hahah . Maybe lepas ni nak buat dalam English version pulak ke kan ? Tengok la macam mana nanti. Macam payah pula tulis dalam BM ni , kene tulis dalam bahasa baku , takut nanti ade orang tak puas hati. Nak buat blog, kena jaga hati orang juga kan ? hehe, till then. Don't forget to follow my blog. Salam, berjumpa lagi!



7 comments ヅ:

ana farhana said... [Reply to comment]

dah2..tk pyh kusut2..
kuar je la dgn org yg tersyg..
tp jgn abaikan org yg syg kite. ;)

(bgge jd org pertme komen)

iela mikaro said... [Reply to comment]

wohoho , jumpe jgak ye blog aku !

thanx ana ! hahah ~

orite2 ~ nnty aku wajen2 kn dri kua ngn ORG YANG SYG KITA :)

Anonymous said... [Reply to comment]

kenapa kne blog pasal die lg..??? enough is enough.. get over it. TOTALLY..

you deserve to be with somebody
who makes u happy
somebody who doesn't
complicate your life
somebody who won't HURT you
thats HIM. not die.

u know me ! CNN

iela mikaro said... [Reply to comment]

CNN ? eyh ? x knal ? ha ha . org rumah ye ? :p

Anonymous said... [Reply to comment]

Naqiuddin.

haha. well done 4 the first blog. weee~ <3 <3

iela mikaro said... [Reply to comment]

ha ha , thanx dear :)

suke la tu, byk pic dye kt my 1st blog :P

Anonymous said... [Reply to comment]

from : AQI
heee~.

I LIKE IT :)
<3 <3
terharu....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...