My Loyal Followers

Saturday, June 12, 2010

Alhamdulillah, 4 FLATS in my grip :)



2 more semesters to get ANC ! Insya Allah boleh ! :D



please click at the pics to view them in full size :)

Alhamdulillah, setelah 16 jam menunggu, berapa kali tekan button F5 (sampai tak terkira), akhirnya dapat juga aku lihat result aku untuk semester 4 . Punya la payah betul nak log in portal . ish ish ... kalau sebelum ni, senang je nak log in because semester before² ni aku rasa aku la yang paling awal duduk depan laptop kalau result nak keluar. ha ha ha.

Tapi kali ni, lambat sikit, because baru sampai dari JB pukul 4 petang, so terlambat 4 jam la kira nya ! Disebabkan berkurun tunggu result tak muncul-muncul, so my elder sister ajak pergi tengok wayang pukul 10.30 malam. ha ha . Mula-mula plan nak tengok karate kid, but then sit sume full, last-last tengok A-Team . And you know what ?? GILA GEMPAK cerita tu !!! Tak rugi tengok. haha, so apa lagi ? Pergi la tengok ye !!

Ohhh ye, thanks to my twin; Eliy , kerana dia la yang berjaya cek kan result ni. hahah, tak aciy btol woooOO ko ! aku nak tengok ngn mata kasar aku ni sendiri, last-last ko yang tengokkan :P

And tak lupa juga kepada my bf; Naqiuddin Razalini, my elder sis;Nadrah & my ex; Kholis, kerana susah-susah je korang try to cek my result, last-last tak lepas juga. ahakz ! TERMASUK AKU !! :P

Sorry ye Kholis Abrar, eventhough lis da berjaya cek my result, ila da tahu dulu, haha, sorry because ila tipu hari tu cakap tak tahu lg. ahakz ! pandai yeh cakap ila dapat 3.89 ? itu last semester punya result la !! hahah . nak gebang, tak jadi :p (x ada harapan la u, if nak gebang dengan budak 4flat :P)

oke oke, enough ~ sekarang cerita about result pula :)

I'm really grateful because i get back what I want selama ni. Setelah my pointer drop sikit last sem, i tried to bangkit semula, dengan harapan nak dapatkan balik 4 flat . Mana tak nya ?? tension dowhh, ramai tanya kenapa tak dapatkan 4 flat last sem ? Maybe because i stucked dekat paper LAW & BEL , tu yang x dapat pointer 4.00. Sampai my mom ckp, "buat malu ibu je". Sampai macam tu sekali. Korang cuba bayangkan, mana x stress dibuatnya? Bukan tak dapat dekan, dapat. Cuma tak dapat 4 flat je ;'( I'm so touching with you ibu. And En. Azman pun sama. Nak menangis rasanya bila koordinator Fakulti Perakaunan sendiri tanya kat aku kenapa tak dapat kekalkan pointer last sem? . Sorry ye ibu,en.azman, saya tak dapat nak maintain kan pointer saya last sem. I've tried my best time tu. Tapi rezeki x memihak kepada saya :(

But now, this semester, aku berjaya!
yeahhh , aku berjaya dapatkan semula 4.00!
Mula-mula tu memang tak percaya. Tapi bila ili;my twin , dapat tahu dulu yang dia dapat 4 flat, earlier than aku dapat tahu result aku, then aku yakin, aku pun BOLEH juga! Sebab apa? sebab kami berlajar sama-sama, 24 jam! So mana boleh dia dapat lebih dari aku kan? hahaha :P


SYUKUR ALHAMDULILLAH KE HADRAT ILAHI ,
tak terkata dibuatnya . And I think maybe this is the last semester i get 4.00. Cukup la da 3 kali dapat 4 flat. And maybe next semester & Semester 6 nanti, susah sikit nak dapatkan.
Subjek lepas ni agak TOUGH sikit. Apa pun, I'll try my best.
( nak jadikan kan kak Saba idola : sebab dia dapat 4.00 masa sem 5 & 6!)


SAYA YAKIN SAYA PUN BOLEH !

And to all my friends out there, especially budak-budak DIA : Congrates to all yang dapat DEAN'S LIST and pada mereka yang drop sikit result, yang tak dapat dean's list, Jangan Putus Asa! Try bangun, wake up! i mean sedar lah, tak ada apa pun yang mustahil. Yang penting, jangan BANYAK MAIN! and yang pengang jawatan tu, try bahagikan masa. Seimbangkan 2-2. tak susah pun. haha.
ye ke tak susahhh ???
(sedangkan aku tahu kt UiTM aku ni memang agak nerdy :P)
& to Syed Khaled : I know you can do better next semester, yeahhh ! Chaiyok
²!
HIDUP PRESIDEN PERSIDA! hahaha :)


to my twin ;
Suraya
Suhaili : CONGRATES !
I'm so proud of u! akhirnya, dapat juga kan ko dapat 4 flat? ahha, so lepas ni jangan jeles-jeles k? (tp result aku lg better dari ko,haha)


btw, I would also like to congratulate to Khalida Khairunnisa, Nur Hamizah dan Nabilah al-Malhuki, kerana berjaya mendapatkan 4 flat juga. Ramai juga ye competitors aku. hahah . Pembakar semangat tau kalo ade pesaing ni :))
Tapi ingat, PERSAINGAN SECARA SIHAT ye kawan-kawan !

Last but not least, I would like to thank to my parents, my family, my aunts,my uncles,my bofriend (Naqiuddin) my fellow friends (especially Class D,Persida's members), kholis, & MY LECTURERS !

  1. Madam Suryani (FAR250)
  2. Madam Nor Zarina (AIS280)
  3. Miss Nik Suriati (ECO211)
  4. Miss Norhayati (MAF280)
  5. Sir Noruddin (BEL312)
for supporting me all this while. THANKS semua! Jasa you all tak terbalas!

Oke la, i think thats all for now , and sorry sebab da lama tak update blog ni. Sibok sikit di JB, & marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah TOK TEH (Hj. Abdullah bin Hassan) kerana telah pulang ke rahmatullah pada 6 JUN 2010 di Kempas, Johor. Arwah meninggal akibat kegagalan paru-paru berfungsi dan selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Bukit Aliff. Semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan mereka yang beriman. Amiiiinnn .. Jenazah arwah nampak sangat tenang dan bersih je mukanya selepas dimandikan dan dikapankan seperti orang sedang tidur. Pemergiannya amat dirasai oleh semua orang yang mengenalinya dan syukur Alhamdulillah, semua nya berjalan dengan lancar. Ramai yang hadir melawat arwah jenazah sebelum dikebumikan. Kepada keluarga Mak Teh, semoga dapat menerima pemergian arwah dengan redha dan semoga mereka dapat mengharungi segala dugaan dan cabaran hidup ini dengan sabar setelah pemergiannya.


p/s: Ejaan yang sebenar : Dean's List oke? bukan dean list. haha , aku pn baru tahu ni, setelah ditegur dengan lecturer BEL :))



11 comments ヅ:

Qaledo said... [Reply to comment]

terharu ada nama aku !! :'(
insya ALLAH ila, aku akan cuba bersama sama dgn korang okay nnti di MAD, dan aku akan bagi bunga kat ila ili nnti :) sorry takdapat bg MAD akan datang ni! CONGRATSSS! IM PROUD OF U & ILI!

iela SFN said... [Reply to comment]

khaled.. dr dlu aku tertanye-tanye , MAD tu stand for what ? ahakz !

bape byk kali daaa mao ckp congrates ? x penat ke ? heee , THANKS AGAIN !! :D

nuriliainirosnan said... [Reply to comment]

kak ila , ape rahsia yee ? :D
congrates tau!

engku aien said... [Reply to comment]

congrates ila..u made it..;)

iela SFN said... [Reply to comment]

ili : ahakz ! rahsia ? buat soklan past years byk2 . kalo boleyh yg lame-lame pnye , koz soklan dye slalu repeat je, number je slalu ubah2. ili pn amek account gak kan ? heehe, & lg 1 . make sure score kt carry mark ! peting tu :))


kak ain : heee, thankz kak ain :))

Anonymous said... [Reply to comment]

AQI

Congrats syg~
Weeee.
I'm so PROUD of U.
<3 <3

iela SFN said... [Reply to comment]

ahakz ! thanx aqi ! always remember that words oke ?

heee :))

Anonymous said... [Reply to comment]

tahniah!!! :)
tp kat dlm slip periksa tulis dean list la plak...

iela SFN said... [Reply to comment]

ahha, anonymous ?

mmg la dlm slip exam tulis dean's list , abestu nk tulis ape ? :P

ANC blom lg, lg 2 sem tggl :D

Anonymous said... [Reply to comment]

nope, i meant dean list not dean`s list dlm slip tu..

iela SFN said... [Reply to comment]

ohho , haaha .

tah la, tp malu jgak ngn lect, ble dye kate DEAN's LIST .

pnye la org try convince kan kt dye, x la. bkn DEAN LIST ke ?

then dye kate ANUGERAH tu sape pnye ? Dekan kan ? so posession , ade tanda ' . hahah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...