My Loyal Followers

Thursday, June 24, 2010

To INFINITY @ BEYOND ! -favicon-


Oke, tadi tengok TOY STORY 3 3D, makkkk aihhhh ! mahal nya tiket wayang, seorang je dah RM19!! Nasib baik berbaloi tengok. Ila bagi 4 bintang dari 5 bintang! I LIKE ! haha. Ingatkan mula-mula nak tengok KARATE KID, yela.. kan hari Rabu kan? So confirm wayang murah. Tapi FULL la pula. Ish ish, cerita ni dah keluar 2 minggu lebih pun FULL lagi? Kalau camni la gaya nya, entah bila la dapat tengok. Lagi seminggu lebih nak masuk semester baru dah, kene balik UiTM Perak, waaaaa ~ Dah la kat sana ila ni jarang keluar Ipoh, budak NERDY la katakan, haha :P 


Oh yeee, korang perasan tak ila ada letak FAVICON kat sebelah address bar ila kat atas tu ? Nampak tak? Yang simbol SF Star tuuuuu, kelip-kelip neon pink tu la, haaaaaa, betul la tuhhh . Ngeee :) lawa tak ? Thanks to Naqiuddin Razalini kerana sudi meng-Design kan nya. (design je la, code-code semua tu ila yang buat sendiri :P)
  

Mula-mula tu agak pening juga la, macam mana la nak buat gamba dekat sebelah address bar tu. Tengok blog orang lain, majoriti semuanya ada FAVICON. So, tengah BLOGWALKING dekat blog-blog orang, terjumpa la seorang manusia ni post TIPS MENJENAMAKAN BLOG ANDA . Credit to abg ariff kerana telah berjaya membuatkan ila tertarik dengan post dia yang ni. Last-last ila try,dan akhirnya berjaya la ila buat FAVICON ila sendiri :)Kalau korang nak buat favicon korang sendiri, boleh la try masok laman web yang ila bagi tu. And if korang nak tahu lebih lanjut mengenai favicon,cuba baca post abang ariff. Maybe ramai yang dah tahu kot, ila je yang baru nak ambil tahu, haha . Maklumlah, orang baru di blog ni, tak sampai pun 2 bulan lagi, so banyak yang nak kene discover :D 



Oh ye, perasan tak, ila pun da start buat watermark dekat picture? heee.., simple-simple je la dulu :D . Oke la, tu je kot post entri ila buat kali ni. Later ila post lagi . Salam !


p/s : thanks to naqiuddin@aqi kerana belanja ila wayang hari ni :) esok kita pergi the CURVE pula ye, tengok Karate Kid? Insya Allah :)







2 comments ヅ:

ana farhana said... [Reply to comment]

best ker?ak tk mnt la cartoon2 ni
hahahah..ila.ak nk komen psal watermark..if ko buat pon gaye cam ak tk leh copy and crop jer..so cam sie2.hhuuhu..just my opinion la..sbb tue ak tk buat

iela SFN said... [Reply to comment]

hahah, boleyh tahan la ana.

aku mmg dr dulu x pnah miss citew toy story. heee :)

ahha. ala, kalo ko crop pn, gamba tu jd separoh la nnty.

kwang3 :P

watermark ni dibuat khas supaya nnty de org copy & paste pic ni, kt blog dyeorg ke ape ke. koz nnty blog kte yg jd berat, sbb link pic tu dr blog kite sebnanye. ade phm ? :P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...