My Loyal Followers

Sunday, November 21, 2010

Autopost entri blog korang through Facebook notes.




Tutorial dikhaskan kepada Blogger yang ada Facebook. Selepas korang update di blogspot, korang tidak perlu update di facebook. Dia autoupdate.
Kelebihan guna features ini:

  • Menambahkan hit orang masuk ke blog. (facebook members)
  • Menjimatkan masa tidak perlu post sekali lagi di facebook.
  • Menyampaikan mesej blogpost lebih cepat kepada member di facebook.
  • Boleh dapat feedback tentang entri blog dari kawan di facebook.

Ini tutorial dia:

  • Login Facebook > Application > Notes (Rujuk bawah)

  • Cari Notes > My Notes > If korang tak pernah buat note - Tekan Write a note > Pages' Notes > Import seperti gambar dibawah:

  • Masukkan url blog (atau website or wordpress) korang (contoh: http://surayafadhilah.blogspot.com) di tempat yang ada kotak pink. Jangan lupa tick term and service. (Rujuk bawah)

  • Tekan "Start Impoting" > "Confirm". Sekarang facebook korang up to date. Semua update yang dibuat blog akan autoupdate di facebook.

Kalo tutorial ini berguna kepada korang, jangan lupa tinggalkan komen k ? 


Harap tutorial ni dapat mempopularkan blog korang dengan member2 di facebook :)



3 comments ヅ:

Izatie said... [Reply to comment]

Thanks for sharing! ^_^

mizzbutterfly said... [Reply to comment]

oh adek jr...ade mslh la...knp semalam kakak mu ini..update entry br...tapi kan..die kan..tak autoupdate pun kat FB... then... i try untu pergi notes blk..then masuk kan my url back...tapi die tak dpt kesan my url...so sgt sedey...:(

iela SFN said... [Reply to comment]

lebey kurang same la kite kak wani. ahakz ! cube kak wani tgk ni Facebook Helps on Notes

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...