My Loyal Followers

Tuesday, May 25, 2010

Kanak² riang & ceria ;)




Kanak² RIANG (DIA) & CERIA (SAYA) ;)

Okay,today kami berjalan lagi. Kami? Saya & dia la ;)

Memang tak kenal erti jemu la, heee . Kan sayang kan? Rajin betul awak ajak saya lunch hari ni. Tu la, lain kali jangan buat saya risau lagi. Kan da kene pujuk (ajak makan) :)

At first we go to Bukit Jalil, to buy bus tickets to JB as me & my twin will spend our semester break there for about 1 week with my grandma (TOK MAK). Balik kampung la jawab nya. Orang lain bercuti pergi luar negara, aku balik kampung je. Memang tak fair :P

Khaled ! I'm so jelous with YOU ! ha ha ~ tak apa la, dah bukan rezeki, terima je la seadanya.

After that, we have our lunch at Restoran Sri D'Lee tak silap. Lupa da namanya. Tapi dekat area BTHO juga la. Banyak sebenarnya kedai makan kt BTHO ni. Mcm Food Heaven juga la. Cuma agak mahal sikit la. Orang loaded boleh la makan kt sini selalu ;)

Let me senaraikan sikit choices tempat makan yang ada kat sini :

1)Papa Rich
2)Mc Donald (ada 2)
3)KFC (ada 2)
4)Bangi Kopitiam
5)Mon Rods (Nasi Ayam Periuk Besar)
6)Old Town White Coffe
7)Johnny's Restaurant
8)Laksa Shack
9)Secret Recipe
10)And other restaurants (Malay owner)


There are too many choices here. Tak terkira la. Yang membezakannya harga & brand je la. haha :)

Bila da kenyang makan, we go to Carrefour. Memang sahaja nak bazirkan masa. Jumpe kejap-kejap tak puas. Kan aqi kan? heee :) (sedangkan jumpa setiap hari da pun :p)

Biasa la, apa je ada kt carrefour? kalau nak shop groceries tak apa la juga. But there is a pet shop & ada HAMSTER ! yeahhh ! hamster ! my favourite !! comel-comel semua. Rasa nak bawa balik rumah je. haha, tapi banyak sangat kucing kat rumah. Dalam 4-5 ekor ! Macam mana nak bela hamster? Nanti mati je macam dulu, kene makan dengan kucing. Serik dah nak bela. Tak apa la, tengok-tengok dekat pet shop pun jadi la. Puas juga !

Lepas tu kita orang pergi Econsave beli DVD Solomon Kane cetak rompak ! ha ha, memang TERBAIK ! Kemudian, kami balik rumah. I mean my home. Di sebabkan aqi tak boleh masuk dalam rumah, so we decide tengok Solomon Kane dalam kereta dekat luar rumah. Ha ha .. & it is really hottttt out there ! dengan tak pasang air cond nya. Nasib baik beberapa minit selepas tu windy sikit cuaca kat luar. First time I watch DVD dalam kereta ! Boleh tahan la, kalau ada kereta ESTIMA kan best :)

Kita orang tengok kejap je, separuh cerita je, because aqi kene ambil adik & mak dia dekat sekolah.
But it was fun ! Nanti kita tengok sama-sama lagi yeh aqi?

Esok tak sabar rasa nya nak pergi One Utama ! yeahhh ! Dah lama tak pergi sana. Ada la dekat 3 tahun. Dahsyat kan? Sabtu ni da kene balik JB da. So kene enjoy puas-puas dulu dekat KL. Lepas balik dari JB nanti RESULT EXAM pula keluar. Tak silap 10 Jun. Adoiiii, really TAKUT ! Harap-harap dapat 4 flat lagi. Nanti dapat HP Satio baru :) Amiiiinnnnn..

Okay la, sampai sini je kot rasa nya. Panjang meleret-leret dah aku cerita ni. heeee :) Salam !


8 comments ヅ:

mizzbutterfly said... [Reply to comment]

haty org yg tgh munge2 nih...aduhai... seronoknye... tapi lg suke tgk adik ku ini dgn kholis la..ist okie..past is past kan.. moga berbahagia..junior-junior ku..:)

Anonymous said... [Reply to comment]

AQI

kanak2 riang.
ahha....

Qaledo said... [Reply to comment]

serius jeles dgn ila sbb ila da makin power bab blog ni! bagus2 belajar cepatt! siap ada fan/group kat fb lagiiii! :) ok ila.
Insya ALLAH dapat 4 flat! btw, Jangan jeles2, mana tau smbung dgree luar negara kann? AMINNN! :))

NICE BLOG! SERIUSLY!

SURAYA FADHILAH said... [Reply to comment]

kak wani : ahakz ! ngn kholis ? tu la, ila syg dye lg, & kalo bole nak berbaik smule, tp dye da awek br kt UM. nak wat camne kan ? but i'm glad aqi with me now. boleh bkognsi suke & duka ;)

aqi: ahha, btol ! btukar jd kanak-kanak skejap :P

khaled: hahah,aku skunk mmg addicted glew ngn blog. sume bende nk try & kalo bole, sume bende nak taruk kt blog ni, huhu ~ thanx kt ko la sebab slalu bg rangsangan & sokongan :)

oke oke,insya Allah blaja kt seberang laut, kalo ade rezeki ;)

ana farhana said... [Reply to comment]

asl time ak gune template yg ko gne skrg ni tk lawan ek?
bile ko wat cantik plak
ak pon jelz dgn ko..same cam khaled

iela SFN said... [Reply to comment]

ha ha, ana, maybe time tu ko waser pink mcm x kene ngn jiwa ko kot ? heee :)

itam lg sesuai, kaler yg boleyh dkatakan sume org suke tgk ;)

Anonymous said... [Reply to comment]

cmne rsult??4flat lg ker?

iela SFN said... [Reply to comment]

eyh , sapekah anonymous ni ?

ahakz ! syukur alhamdulillah la, 4flat .

& diz time, my twin follow me :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...