My Loyal Followers

Friday, May 13, 2011

First time KERJA (^_^)



YUMMY YUMMY ;)



Semalam first time ila cari kerja sepanjang 21 tahun hidup di muka bumi ni. heee, x sangka, selepas percubaan pertama di sebuah restoran, after i filled in the JOB APPLICATION FORM, tiba-tiba ila kene terus panggil interview dgn manager. Nasib baik manager tu bukan baik gila, dah la lelaki, hensem pulak tu, x kahwin lagi, haha. Boleh pulak time interview, tiba-tiba kertas dlm tgn ni melayang ke lantai, then alarm dekat hp berbunyi? aduyaiiii, dah la 1st time interview bekerja, haha. Nasib baik manager tu sporting, dia kate takpe takpe. lega gila. then soal soalan yg rasa mcm perlu ke tanye dlm interview? hahah. lawak betul la manager tu.. Selepas dalam sejam di interview, boleh pulak dye ajak pergi tgk wyg? harapan la nk setuju kan? sebab time tu dah pukul 6.45 ptg. Dgn tak sembahyang asar lagi, so terpaksa la tolak pelawaan tu. (Ke entah-entah dye nak uji je bakal pekerja br ni?) hahaha. lagipun before pergi interview tu, ila br je lepas layan movie THOR kt wayang, haha, 8 bintang ila bg ! Mmg gile gempak ! Rugi tak tengok tau !

By the way, manager yg bernama JOHN ALIF (John bkn nama IC ye :P) tu kan, mula-mula suruh ila kerja keesokan harinya, tapi ila x boleh, sebab ila mmg dah plan nak pergi UiTM SHAH ALAM esok nya, nak setelkan urusan sikit, sebab nak kene lapor diri kt JPA dah tamat belajar. Nak mintak penagguhan bekerja, sebab nak further degree kan dlm bulan 9 ni. Insya Allah la kalau dpt offer degree kan? heeee :)

So Isnin depan kene start kerja. Dengar basic salary dlm RM1300. Kalau kerja lepas 3 bulan, boleh dpt dlm RM1900. Wuwu ~

Mcm best je kan bunyi? Tapi mesti penat gila kerja kat situ, selalu berduyun-duyun org dtg, ish ish. Kek punya psl kan? hahah, dah tahu da restauran ape? teka lah !  oke, bg hint lg, tema restauran tu colour MAROON MERAH mcm tu. Dah dpt teka? ahha, kalau tak dpt teka gak, dtg lah JJ Cheras Selatan ye ;)

Lately sibuk beli pakaian serba hitam, from head to toe, sebab nak kene pakai dlm 3 hari before dpt uniform. Nak bezakan trainee dgn senior la kan? ahha . 

lagi 2 hari je tinggal untuk bersuka ria, lepas tu da bz dgn kerja dah, haihhhh, cuak la pulak kan nak kerja, takut nanti pinggan cawan pecah time nak serve customers. (kantoi dah kerja position ape :) 

takpe la, i'll try my best ! GAMBATE ! FIGHTING @ HWAITING ! 

hahah, sorry ye lepas ni jarang update blog dah la nmpknye. maybe seminggu sekali kot? heh ! 

take care guys ! 


p/s : Result final semester will be announce in another 2 week. 
Nervous la pulak, dup dap dup ! 

2 comments ヅ:

Munirah said... [Reply to comment]

aku dok umah je..mintak kje x dpt2. nk keje jj xde transport plak. :(

iela SFN said... [Reply to comment]

@Munirah

waduh waduh, kt JJ tu byk gile vacancies kot. ko dodok BTHO kan?kt mane?ahakz ! aku pun x de transport sbnanye, nseb bek akak aku cuty, bln 6ni praktikal. dye la anta amek aku nnty ngn kembar aku.

tp lepas bln 6 aku kne drive sndwik la,hahah, kne blatihngn ketew manual, leceyh2 !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...